The Spectacular Life ღ

Vad är yoga?

Posted on: 2010/09/06

Yoga är ett kropps & tankesystem som inte bara är en fysisk träningsform utan ett mentalt tillstånd – förmåga att vara här & nu. Yoga kan beskrivas som meditation i rörelse.

Metoder som ämnas stärka människan inifrån & ut – där man uppnår styrka insikt & uthållighet på alla plan för att överkomma fysiska, psykiska, själsliga & andliga hinder.

Människan kan bara nå högsta möjliga lycka & välbefinnande genom att arbeta med sig själv i nuet & på ett flerdimensionellt plan. Enligt yogisk filosofi är människan indelad i 3 delar – kropp, själ & sinne – & det är när vi når balans dessa emellan som vi kan nå balansen som nämns ovan. Yoga är inte vägen utan målet – ett tillstånd av balans mellan kropp, själ & sinne.

Yoga innebär utövande av icke våld (mot någon eller något). Alla består av energi & tanken av att du är en del av helheten summan av allas energi & att helheten är en del av dig. (under havet möts alla öar)

Erfarenheter över tid & förkovring/ träning över tid. Så du är i yogan på mattan så är du ute i livet – när du klarar en utmaning på mattan kan du ta det med dig ut i livet. Att leva i nuet med ett mål en riktning & sedan göra val som leder not den riktningen. När målet är satt är det lättare att leva i nuet. Om man vill något tillräckligt mycket får man det att hända. Det blir full fokus p det – riktad energi.

Människan har en enorm potential & besitter all den kunskap vi behöver – har allt det inom oss – vi behöver bara lyssna.  Yogan ger en större klarhet om människan & hennes potential. Konsten att leva grundad på kunskap om livet. Leva livet i linje med målet – syftet.

Namasté

Ann@

Annonser

2 svar to "Vad är yoga?"

Yoga innebär utövande av icke våld (mot någon eller något). Alla består av energi & tanken av att du är en del av helheten summan av allas energi & att helheten är en del av dig. (under havet möts alla öar)

Detta ovan var absolut det finaste tyckte jag!
Under havet möts alla öar!

Stanna upp och ta in!!!
(¯ `* ¤ .¸.¤*´¯)
. . . . Anna . . . .

Som ett tillägg kan då skrivas att det är icke våld både i handling & i tanken…vilket inte alltid är en självklar tanke att tänka.

Ex på våld i tanken mot sig själv är att man inte klarar va en sak & mot någon annan kan det vara att man tycker illa om någon.

Kramisar

Ann@ღ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

ღ Kärlek & Glädje ヅ

Följ mig på Twitter

I samarbete med:

TRUE HEART EDUCATION

TCFF - The Conscious Future Foundation

bloglovin

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 766 andra följare

Arkiv

Kategorier

Annonser
%d bloggare gillar detta: